Σόιμπλε:Αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες

dbaff74b0e275af30884e4cc535d0940_xl

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε,δήλωσε  ότι συμβούλευσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες, σε περίπτωση που έχουν προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα,ο κ.Σόιμπλε δήλωσε πως “Συμβούλευσα χθες τους συναδέλφους μου: αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες”.”Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα”, δήλωσε προσθέτοντας πως οι ομόλογοί του της ευρωζώνης που συνεδρίασαν χθες, Δευτέρα, “κατάλαβαν” το μήνυμά του.Παράλληλα,πρόσθεσε”Φυσικά οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε αληθινά να μαλώνουμε”.

Την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε για πρώτη φορά στις προβλέψεις της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην οικονομία. Εκτίμησε ότι η έλευση τριών εκατομμυρίων προσφύγων στην ΕΕ έως το 2017 θα έχει μια “αδύναμη, αλλά θετική” επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη, στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα σε όλους τους επικριτές της πολιτικής της υποδοχής των προσφύγων.

Η Γερμανία, η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, κατέγραψε από την αρχή του χρόνου ένα νέο ρεκόρ 758.473 προσφύγων που σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα