Σφοδρότατη αεροπορική επίθεση της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους (Video)

airstrikeΓαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες την Κυριακή στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη που απογειώθηκαν ταυτόχρονα από την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Ισλαμικό Κράτος ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» ανέφερε το γαλλικό υπουργείο.

Νωρίτερα,οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας,είχαν συμφωνήσει  για το ποια θα είναι τα επόμενα, συντονισμένα βήματα για τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, οι Ας Κάρτερ και Ζαν-Ιβέ Λε Ντριαν συμφώνησαν στα επόμενα στρατιωτικά βήματα των δύο χωρών, με στόχο την εντατικοποίηση και τη στενότερη συνεργασία στη μάχη εναντίον του ΙΚ.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο την Γαλλία, έως ότου επιβεβαιώσουν ότι η απειλή του ΙΚ έχει εξαλειφθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία έχει ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τα τέλη Σεπτεμβρίου,άλλωστε απο τις 5 Νοεμβρίου το Μέγαρο των Ηλυσίων, είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει το αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ” στην περιοχή προκειμένου,όπως έλεγε,να ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Παράλληλα,οι ΗΠΑ απο τη μεριά τους εξόπλισαν για δεύτερη  φορά (επίσημα) τους μαχητές του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, μια οργάνωση που αποτελείται από  5.000 μαχητές και συνεργάζεται με τους Κούρδους,σε μια προσπάθεια  να “αναχαιτίσουν” την επέλαση του ΙΚ και ταυτόχρονα  να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα