ΣΥΡΙΖΑ και Φλαμπουράρης κατά Πρώτου Θέματος

“Η πρώην εταιρία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη”.

Με αυτή τη δήλωση ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που υποστηρίζει ότι η εταιρεία Διάτμηση ΑΤΕ, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου το Μάιο του 2014 και σύμφωνα πάλι με αυτό, ο ίδιος εξακολουθεί να είναι μέτοχος στην εταιρεία.

Μιλώντας, στον ρ/σ Αθήνα 9,84 πρόσθεσε ότι δε θα ασχοληθεί με τη λασπολογία, υπογράμμισε ότι “από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα… Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

«Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου 2014.

Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προχώρησε στην τελική υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα