ΣΥΡΙΖΑ:«Ποιες ήταν οι σχέσεις της Σαββαΐδου με κατηγορούμενο για το κύκλωμα εκβιαστών»

vfsΕρώτηση για τις σχέσεις της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με τον κατηγορούμενο για τον εκβιασμό σε βάρος της ΕΥΔΑΠ Τάκη Μουσσά, κατέθεσαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τ. Μουσσάς «εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων / υφισταμένων του έπαιζε ρόλο κλειδί στην επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ», τονίζουν οι βουλευτές με βάση δημοσιεύματα εφημερίδων για το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης πριν περίπου ένα μήνα. Επισημαίνεται ότι ο Τ. Μουσσάς δεν είχε σύμβαση εργασίας και ποτέ δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε, αλλά εμφανίζεται να έχει, κατά του βουλευτές, «περίεργη» σχέση συνεργασίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν αν η Κ. Σαββαΐδου ελέγχεται και για άλλες υποθέσεις στο πλαίσιο της θητείας της στη ΓΓΔΕ και ζητούν «μέτρα για την προάσπιση των δημόσιων οικονομικών, ώστε τέτοια φαινόμενα διαπλοκής να λάβουν τέλος».

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώργος Ακριώτης, Στάθης Γιαννακίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Ζωή Λιβανίου, Κώστας Μορφίδης, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Νίκος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Τάσος Πρατσόλης, Δημήτρης Ρίζος, Ανδρέας Ριζούλης και Ελένη Σταματάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα