ΣΥΡΙΖΑ:Οι σωφρονιστικοί κυρήσσουν πόλεμο στα δικαιώματα των κρατουμένων

Ασφαλώς, η συνδικαλιστική δράση είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων σε όποιον κλάδο και αν βρίσκονται. Συνεπώς το ίδιο ισχύει και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που εξήγγειλαν στάσεις εργασίας για άλλη μια φορά και καθόλου τυχαία τις ώρες των επισκεπτηρίων που έχουν οι κρατούμενοι με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ σημειώνει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα επιτρέπεται η επίσκεψη συνηγόρων, οι παραλαβές και οι μεταγωγές κρατουμένων. Κάτι που σημαίνει ότι η Ομοσπονδία κηρύσσει τον πόλεμο όχι στο κράτος, όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά στα στοιχειώδη δικαιώματα των εγκλείστων.

Αυτή είναι η πάγια τακτική της συγκεκριμένης ομάδας -ευτυχώς όχι όλων των υπαλλήλων-, που χρησιμοποιεί την εξουσία της, πάνω σε ανθρώπους που δεν έχουν περιθώριο να δώσουν τη δική τους μάχη, καθώς είναι στα χέρια ενός σκληρού μηχανισμού επιτήρησης.

Δεν θα ασχοληθούμε με όσα επί της ουσίας υποστηρίζει η Ομοσπονδία των σωφρονιστικών, όχι από αδιαφορία ή σνομπισμό, αλλά γιατί κινείται για πολλοστή φορά στην ίδια λογική, έχει τον ίδιο στόχο: το νόμο Παρασκευόπουλου για τον εξανθρωπισμό των φυλακών. Και πίσω από αυτόν δικαιώματα κρατουμένων, δικαιώματα που ενοχλούν, που μειώνουν την πρωτοκαθεδρία τους, που ανοίγουν χαραμάδες στο άβατο των φυλακών.

Υ.Γ. 1: Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να δεχτούμε την κατηγορία της Ομοσπονδίας περί “τσιφλικάδων και επιστατών που κρατάνε βούρδουλα”. Οι επιστάτες με το βούρδουλα ή τα γκλοπς και γνωστοί είναι και όνομα και επίθετο διαθέτουν.

Υ.Γ. 2: Τα περί λογοκρισίας, ευκόλως επιστρέφονται, όπως επίσης και η χυδαιολογία. Η εποχή της παντοκρατορίας μιας αόρατης εξουσίας, έστω και αργά, αρχίζει να ξεθωριάζει.

Υ.Γ. 3: Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα και χωρίς συμψηφισμούς σε βαθιές τομές με τη ψήφιση νέου σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα, σε μέτρα που να αλλάζουν την καθημερινότητα και να ενισχύουν την πορεία επανένταξης και όχι εξόντωσης, που είναι και το ουσιαστικό ζητούμενο.

Υ.Γ. 4: Στην ΟΣΥΕ ευχόμαστε καλή αποτυχία στη στάση εργασίας τους. Ειλικρινά…

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα