Συρία:9 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

554589Εννέα άμαχοι, ανάμεσα τους τουλάχιστον ένα παιδί, σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οκτώ άμαχοι πολίτες, ανάμεσα τους τουλάχιστον ένα παιδί, σκοτώθηκαν όταν ερρίφθησαν αυτοσχέδιες βόμβες («βαρέλια με εκρηκτικά», κατά την ορολογία της ΜΚΟ) σε δύο περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμντέλ Ραχμάν. Ένας ακόμη άμαχος σκοτώθηκε από πυρά στο δρόμο Καστέλο”, την μόνη δίοδο ανεφοδιασμού για αυτόν τον τομέα της πόλης.

Οι αντάρτες απάντησαν με εκτόξευση ρουκετών σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν κυβερνητικές δυνάμεις.

Έπειτα από μια σχετικά ήρεμη μέρα, οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν την νύχτα, στοχεύοντας κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στον τομέα της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες.

Η Μόσχα ανακοίνωσε 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι με έναρξη ισχύος τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με “σκοπό την μείωση των βίαιων συγκρούσεων”.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα