Συρία:Τουλάχιστον 19 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

suria-xalepi
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι και σε μια ακόμη πόλη της ομώνυμης επαρχίας, στη βόρεια Συρία, ανέφεραν μέλη σωστικών συνεργείων.
Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη βομβαρδισμών που έκαναν οι αντάρτες εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχει το καθεστώς στο δυτικό Χαλέπι, που είχαν επίσης αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι.
Δεκατέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον συνοικιών ελεγχόμενων από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, μια πόλη που παραμένει κομμένη στα δύο από τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με μέλη των σωστικών συνεργείων της πολιτικής άμυνας, που είναι αναγνωρίσιμα από τα λευκά κράνη που φορούν.
Πέντε μέλη των σωστικών συνεργείων έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή εναντίον της έδρας τους στο Αταρέμπ, μια πόλη δυτικά του Χαλεπιού που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε η οργάνωσή τους μέσω Twitter.
Ένα ασθενοφόρο και ένα όχημα της πυροσβεστικής υπέστησαν ζημιές στην ίδια επιδρομή. Το κτίριο όπου εδρεύει η πολιτική άμυνα περιβάλλεται από συντρίμμια και παλιοσίδερα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν τα πλήγματα στο Αταρέμπ, που απέχει 35 χλμ. από το Χαλέπι, διεξήχθησαν από τη συριακή πολεμική αεροπορία ή τη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Συνολικά, από την Παρασκευή στην πόλη αυτή έχουν σκοτωθεί 100 πολίτες από πυρά πυροβολικού των δύο πλευρών και αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος.
Ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από αντάρτες έπληξαν σήμερα περιοχές της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη συνοικία Φαρντούς του Χαλεπιού διασώθηκε ένας νεαρός άνδρας, καλυμμένος ολόκληρος από σκόνη, με αίμα στο πρόσωπο και στα πόδια, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους πριν νυχτώσει, όταν η ένταση των βομβαρδισμών μειώνεται, ανέφερε ο ίδιος δημοσιογράφος. Στις συνοικίες που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, σημειώνει ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η κυριότερη οργάνωση της συριακής εξόριστης αντιπολίτευσης, ο εθνικός συνασπισμός, καταδίκασε την επίθεση στην Αταρέμπ κι απέτισε φόρο τιμής στις «αξιοσημείωτες προσπάθειες και τον ηρωισμό των μελών της πολιτικής άμυνας».
«Δεν μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες που να ευνοούν μια πολιτική διαδικασία όταν η μηχανή θανάτου του (προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ θερίζει ζωές στη Συρία», πρόσθεσε ο συριακός εθνικός συνασπισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Οι βομβαρδισμοί αυτοί τινάζουν στον αέρα την εκεχειρία που είχε τεθεί σε ισχύ την 27η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, την ώρα που ο πόλεμος στη Συρία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 270.000 ανθρώπους.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα