Συρία:Τουλάχιστον 10 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

kobani-air-strike-reuters-201114

Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε μια πόλη της επαρχίαςΙντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Φαίνεται επίσης πως συνεχίζονται χαμηλής έντασης μάχες μέσα στην πόλη Χαλέπι, 50 χλμ. από την πόλη Ιντλίμπ, ενώ γύρω από το Χαλέπι οι συγκρούσεις είναι σφοδρότερες, ανέφερε η εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, την παράταση της εκεχειρίας στο Χαλέπι.

Οι αεροπορικές επιδρομές, τις οποίες εξαπέλυσαν είτε συριακά είτε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, έπληξαν την πόλη Μπίνις, σε απόσταση 6 χλμ. από την επαρχιακή πρωτεύουσα Ιντλίμπ. Από τις επιδρομές προκλήθηκαν επίσης τραυματισμοί, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένας τοπικός διοικητής των ανταρτών περιλαμβάνεται στους νεκρούς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των υπόλοιπων θυμάτων.

Η επαρχία Ιντλίμπ, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από ομάδες ανταρτών, περιλαμβανομένου του Μετώπου Νόσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, και της ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ-Σαμ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα