Συρία:Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από βομβιστική επίθεση

syria-bomb-blastΣε 22 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό από διπλή βομβιστική επίθεση στην συριακή πόλη Χομς, υπό τον έλεγχο του Άσαντ.

Παράλληλα, στο νότιο τμήμα της χώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν, με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και ιρανών αξιωματικών, την πόλη Σέιχ Μισκίν.

Σύμφωνα με την επίσημη συριακή τηλεόραση, ο κυβερνήτης της Χομς διευκρίνισε ότι η πρώτη επίθεση έγινε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Αμέσως μετά ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό τον κυβερνήτη της Χομς, τον Ταλάλ Μπαράζι, μετέδωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Σύμφωνα με τον Μπαράζι, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων.

Παράλληλα και σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από τη Συρία, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη Χεζμπολάχ και ιρανών αξιωματικών, ανέκτησαν τον έλεγχο του Σέιχ Μισκίν κοντά στα ιορδανικά σύνορα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται επίσης από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας, ανέκτησαν τη νύχτα «τον πλήρη έλεγχο του Σέιχ Μισκίν στη νότια επαρχία Ντεράα», σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν στην πόλη.

Η πόλη βρίσκεται σε σταυροδρόμι που οδηγεί βορείως στην πρωτεύουσα Δαμασκό και ανατολικά στην πόλη Σουέιντα και οι δύο τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Απέχει επίσης 12 χλμ. από το προπύργιο των ανταρτών Νάουα, που αποτελεί επίσης στόχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα είναι στα χέρια των ανταρτών, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τμήματα της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας και μερικά χωριά.

Το Σέιχ Μισκίν ήταν «βάση των ανταρτών από την οποία πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον της νότιας Δαμασκού» ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στις 30 Σεπτεμβρίου στη Συρία, ο κυβερνητικός στρατός προέλασε στη βορειοδυτική επαρχία Λαττάκεια, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα