Το σημερινό δελτίο των κινητοποιήσεων των αγροτών-Όλα τα μπλόκα

mplokaΓια τη στάση που θα τηρήσουν στο εξής, αναμένεται ν΄ αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις των αγροτών, που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα στα περισσότερα μπλόκα με τους επικεφαλής να έχουν απευθύνει ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή σε οριστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα:

* Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και στο άλλο, επάνω στον κρατικό αερολιμένα. Εκπρόσωποι και των τριών μπλόκων επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλα θα κριθούν στις γενικές συνελεύσεις που θα έχουμε όλοι μαζί το βράδυ».

* Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου. «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε πανέτοιμοι να σφίξουμε και πάλι τη στάση μας εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο συντονιστής Αναστάσης Σοϊλεμέζης.

* Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα δεν προβλέπεται κάποια κινητοποίηση, ενώ αργότερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

* Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

* Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Για την ώρα, δεν προβλέπεται κλείσιμο της διόδου για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00.

* Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12 το μεσημέρι ξεκινά εκ νέου ο αποκλεισμός, ενώ επί τάπητος τίθενται και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Αχιλλέα Καμπούρη.

* Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

* Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

* Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στο χρονικό διάστημα 17:00-22:00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη, ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη, στην Κατερίνη, ο δρόμος παραμένει ανοιχτός και δεν προβλέπεται να κλείσει σήμερα, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Χρήστο Βάγια, ο οποίος δήλωσε ότι όλοι τελούν εν αναμονή της γενικής τους συνέλευσης, το βράδυ, όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

* Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, δεν θα γίνει κινητοποίηση. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

* Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Μαυρουδή Μιντσιούδη, να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλα θα κριθούν στην αποψινή γενική συνέλευση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα