Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Γάζα -Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών(VIDEO)

A Palestinian waves a flag near a destroyed section of the border wall between the Gaza Strip and Egypt January 29, 2008. Israel will not stand in the way of Palestinian President Mahmoud Abbas taking control of Gaza's breached border with Egypt as part of a deal to sideline Hamas Islamists who rule the enclave, officials said on Tuesday. REUTERS/Suhaib Salem (GAZA) - RTR1WFK6

Εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται πλέον στη Μέση Ανατολή καθώς διαχέεται στη Λωρίδα της Γάζας η βία που σαρώνει επί μέρες την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στον συνοριακό φράχτη ανατολικά της Πόλης της Γάζας και κοντά στην Χαν Γιουνίς.

Δεκάδες τραυματίες την ίδια ώρα από πλαστικές σφαίρες στη Δυτική Όχθη και μπαράζ επιθέσεων με μαχαίρια στο Ισραήλ. Για την έναρξη νέας Ιντιφάντα μιλά ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς…

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά Παλαιστινίων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον συνοριακό φράχτη ανατολικά της Πόλης της Γάζας πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε λάστιχα.

Κατά τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι έφτασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τον συνοριακό φράχτη και οι στρατιώτες «πυροβόλησαν κατά των υποκινητών για να σταματήσουν την προέλασή τους και να διαλύσουν τους ταραξίες».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άνοιξαν πυρ Ισραηλινοί σκοπευτές από θέσεις κατά μήκος του φράχτη περίπου 400 μέτρα μακριά από το σημείο της διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Τρεις εικοσάχρονοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην περιοχή, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν νεκροί ένας 15χρονος και ένας 22χρονος κοντά στην Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma’an. Έως το απόγευμα τα θύματα είχαν γίνει έξι -πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στη Γάζα από τη σύγκρουση του 2014.

Η διαδήλωση στη Γάζα ακολούθησε «διακήρυξη» του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε μετά την προσευχή της Παρασκευής για την έναρξη νέας παλαιστινιακής εξέγερσης.

«Σήμερα είναι Παρασκευή, αυτή είναι ημέρα οργής. Είναι η ημέρα που θα σηματοδοτεί την έναρξη νέας Ιντιφάντα σε ολόκληρη τη γη της Παλαιστίνης. Δίνουμε την ψυχή και το αίμα μας για την Ιερουσαλήμ. Η Γάζα είναι απόλυτα έτοιμη» δήλωσε ο Χανίγε χαρακτηρίζοντας τον κύκλο βίας που έχει ανοίξει ως νέα παλαιστινιακή εξέγερση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα