Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στη Στοκχόλμη(Βιντεο)

udshfiuΣύμφωνα με τα όσα μεταδίδει  το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ,oι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στο νότιο προάστιο της Στοκχόλμης Alby.

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων  έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες στις κατασταλτικές αρχές.

Το ρωσικό δίκτυο αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας το βράδυ της Πέμπτης,άγνωστοι εκτόξευσαν μια πέτρα προς το περιπολικό.Αμέσως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την αναζήτηση των ενόχων,πράγμα που όξυνε το κλίμα στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα της περιοχής που αποτελείται κατά πλειοψηφία από μετανάστες.

Θυμίζουμε ότι το 2013 είχαν ξεσπάσει μεγάλες ταραχές στη Σουηδία λόγω αλλεπάλληλων περιστατικών αστυνομικής βίας.Η Σουηδία είναι μια χώρα που τα ποσοστά ανεργίας για τους νέους μετανάστες,αναλογικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό, είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Παράλληλα,ένας άλλος επικίνδυνος παράγοντας για τη χώρα είναι ότι η ακροδεξιά ρητορική την τελευταία περίοδο αρχίζει και καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο δημόσιο λόγο της Σουηδίας,κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές καταστάσεις.

2 χρόνια πριν

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα