Συνεχίζεται η επίθεση από τα «Νέα» στον πρωθυπουργό

dfsΜε το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην «Αγνάντι ΟΕ» μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 επιστρέφουν σήμερα στη διαμάχη τα Νέα.   Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό που συνήφθη στις 11/1/10 μεταξύ των κ. Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου, και της αδελφής του πρωθυπουργού Ζανέτ.   Με τη συμφωνία αυτή ο πρωθυπουργός μεταβιβάζει στην αδελφή του το μερίδιό του και εισπράττει σε μετρητά, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό 33 χιλιάδες ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα “πόθεν έσχες” του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, και έπρεπε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το πόσο που εισέπραξε από τη μεταβίβαση, ωστόσο στις δηλώσεις του 2009, 2010 και 2011 δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα, πιστοποιείται η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε τουλάχιστον μία ακόμα κατασκευαστική εταιρία. Σε αυτή φέρεται να μετέχει ο κ. Τσίπρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης για το 2008 και το 2009. Παρόλα αυτά, σημειώνουν τα νέα, η εταιρεία αυτή δεν εμφανίζεται στο “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού.

Επιπλεόν σημειώνουν ότι το γραφείο του πρωθυπουργού δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα “πόθεν έσχες”, απλά εξέδωσε ανακοίνωση και “κυκλοφόρησαν στη Βουλή δύο φύλλα χαρτιού από Πόθεν Έσχες χωρίς ημερομηνία και χωρίς πρωτόκολλο όπου εμφανίζεται εγγεγραμμένη η Αγνάντι ΟΕ _ δεν τα έστειλαν ηλεκτρονικά στους δημοσιογράφους για ευνόητους νομικούς λόγους”.

Η εφημερίδα θέτει τρία ερωτήματα πέραν της έλλειψης ημερομηνίας και πρωτοκόλλου: Τι έγινε από το 2008 ως τον Ιανουάριο του 2010 όταν, σύμφωνα με τροποποίηση του καταστατικού της “Αγνάντι ΟΕ”, ο Τσίπρας αποχώρησε πραγματικά από την εταιρεία; Αν αποχώρησε το 2010 _ γιατί δεν αναφέρεται η εταιρεία στις δηλώσεις του 2010 (χρήση 2009) και του 2011 (χρήση 2010);

Το 2008 ο κ. Τσίπρας ήταν εταίρος μόνο στην “Αγνάντι”; Ή μήπως και σε άλλη εταιρεία (ας πούμε την Γ.Τσίπρας & Α.Τσίπρας ΟΕ); Και πότε αποχώρησε από αυτήν;

Μήπως αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2008; Αναγράφεται αυτό σε κάποια δήλωση;

πηγή: TA NEA/ ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα