Συνεργασία εντός της ΕΕ αποφάσισαν στη Σόφια οι ΥΠΕΞ Κοτζιάς-Μίτοφ

d10f00f5d077a45495d0730aff303a84Το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ντανιέλ Μίτοφ στη Σόφια, στο πλαίσιο των χωριστών διμερών υπουργικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί σειρά κοινών συνεργασιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν των ήδη υφιστάμενων συνεργασιών τόσο εντός της ΕΕ όσο και στο χώρο των Βαλκανίων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης των δύο χωρών για θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη των επιπτώσεων του βρετανικού δημοψηφίσματος και με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν, στη συνέχεια, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, το εκτελεστικό πρόγραμμα της διμερούς Μορφωτικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας για τα έτη 2016-2018.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα