Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο Ρέινα

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT. Μαζί του συνελήφθησαν 4 ακόμη άτομα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ύποπτος για την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εντοπίστηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το TRT.

Την είδηση για τη σύλληψη του «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι» ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

This handout picture released by the Turkish police and taken from Dogan News Agency on January 16, 2017 shows the main suspect in the Reina nightclub rampage captured by Turkish police

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη. “Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Τα κρατικά ΜΜΕ στην Τουρκία μετέδωσαν ότι η σύλληψη έγινε μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, σε κρυψώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολή, αλλά κι άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ενώ η σύλληψή του, έγινε μαζί με έναν άντρα από το Κιργιστάν και τρεις γυναίκες, από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα