Συνελήφθη ο αεροπειρατής

lklkΗ αεροπειρατεία έληξε και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Από τις 9:00 το πρωί εξελισσόταν αεροπειρατεία  σε αεροσκάφος της αιγυπτιακής Egypt Air στην Κύπρο,με τις έως τώρα πληροφορίες για τα αιτήματα του δράστη να είναι ιδιαίτερα συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αεροπειρατής ζητούσε και την απελευθέρωση γυναικών πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται σε φυλακές της Αιγύπτου, ενώ εξ αρχής είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Μεγαλόνησο.

Ο αεροπειρατής δεν φαίνεται να είχε θέσει νωρίτερα αίτημα για πολιτικούς κρατούμενους, καθώς βασική επιθυμία του ήταν να συναντηθεί με την πρώην σύζυγό του, η οποία κατοικεί σε χωριό στην περιοχή της Λάρνακας, όμως τα νέα αιτήματα δίνουν μία ξεκάθαρα πολιτική διάσταση στο θέμα. Η γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στον αερολιμένα για να συνομιλήσει μαζί του.

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απέκλεισε νωρίτερα οιαδήποτε σύνδεση της αεροπειρατείας με τρομοκρατία, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα κίνητρα του αεροπειρατή απάντησε χαμογελώντας: «Πάντα έχει να κάνει με μία γυναίκα».

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ταυτοποίησε τον δράση ως Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ νωρίτερα είχαν διαψευστεί πληροφορίες που μετέδιδαν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης και κατονόμαζαν τον αεροπειρατή ως ακαδημαϊκό σε πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας.

Το Airbus προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου, αφού ένα άτομο απείλησε να πυροδοτήσει γιλέκο με εκρηκτικά μέσα στο αεροπλάνο, υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στη Λάρνακα, σύμφωνα με την Egypt Air.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα