Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup-Το πρώτο στίγμα για την πορεία της αξιολόγησης

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες όπου θα δώσει και το πρώτο στίγμα για την πορεία της αξιολόγησης,σε σχέση με το θέμα της διαπραγμάτευσης.

Ï Ðñùèõðïõñãüò Ãéþñãïò ÐáðáíäñÝïõ óôçí ¶ôõðç Óýíïäïò ÊïñõöÞò ôçò ÅÅ êáé Óýíïäï ÊïñõöÞò ôçò Åõñùæþíçò, óôéò ÂñõîÝëëåò, ÔåôÜñôç 26 Ïêôùâñßïõ 2011. (EUROKINISSI // Â. ÖÉËÇÓ)

Στο μεταξύ οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται με ανταλλαγή στοιχείων σε επιμέρους ζητήματα και χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν υποβληθεί παρατηρήσεις στην Αθήνα για τα μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σε αυτό το κλίμα, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει ζητηθεί μείωση συντάξεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ,ο Ευ.Τσακαλώτος πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομερώς την έκθεση του για το ασφαλιστικό,ενώ την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε μία έγγραφη πρόταση των δανειστών

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπ.Οικονομικών αναμένεται σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να επισημάνει ότι η τακτική των δανειστών απειλεί την πορεία του προγράμματος, καθώς και τους κινδύνους από μια μακρά διαπραγμάτευση, ενώ θα τους καλέσει να «ανοίξουν τα χαρτιά τους».

Το ίδιο διεμήνυσε και την περασμένη Πέμπτη από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε τους θεσμούς ότι ένώ έχουν στα χέρια τους την ελληνική πρόταση, δεν έχουν ακόμα καταθέσει καμία δική τους έγγραφη πρόταση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα