Συνεδριάζει σήμερα το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο-Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

 

b8d83cd5db274bfa7562db7857846318_XLΥπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το μεσημέρι το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.

Στην ατζέντα του κυβερνητικού συμβουλίου θα βρεθούν τα ζητήματα του συντονισμού και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου ενόψει της ΔΕΘ, των ευρωπαϊκών συναντήσεων και του ανοίγματος της Βουλής.

Ο κεντρικός άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα είναι ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου σε συνδυασμό με ρεαλιστικές προτάσεις. Η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στον σχεδιασμό της έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα «ώστε το 2021 να είμαστε κανονική χώρα με κανονική ανεργία» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, θα συζητηθούν και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας .

Την ίδια ώρα, αναμένεται να συζητηθεί ο συντονισμός στον τομέα των επενδύσεων αλλά και η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία ή όσα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το αν θα γίνει υπουργικό εντός της εβδομάδας θα αποφασιστεί αύριο στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.

Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου για τη Διάσκεψη που αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και οι στόχοι για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και μείωση της ανεργίας και βεβαίως να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα