Συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα

collage1

Επίσκεψη στις ΗΠΑ  θα πραγματοποιήσει  ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή , προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Στο πλαίσιο αυτό, και της επίσημης δεξίωσης που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τους ξένους ηγέτες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει «ανεπίσημη» συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πιθανή ημερομηνία συνάντησης,σύμφωνα με πληροφορίες,είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα,σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Η -έστω και εκτός πρωτοκόλλου- συνάντηση των δύο ανδρών έρχεται σε μία περίοδο, που υπάρχουν μία σειρά από ανοικτά ζητήματα στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, όπως είναι το θέμα του χρέους, για το οποίο η αμερικανική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει σαφώς να εξεταστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους -όπως άλλωστε επιμένει και το ΔΝΤ.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ενδέχεται να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα