Συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου για το προσφυγικό θέμα

tsipntavΤο πρωί της Πέμπτης  και λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες,ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το θέμα που θα μονοπωλήσει τη μεταξύ τους συνάντηση θα είναι η προσφυγική κρίση.

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντιούνται για δεύτερη φορά μετά σχεδόν από ένα μήνα,όπου είχαν καταλήξει σε μια απόφαση η οποία αποσκοπούσε σε στενότερη συνεργασία προκειμένου οι δράσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών να είναι πιο αποτελεσματικές.

Παράλληλα,  ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει πρόσκληση στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν στη Χίο κι από εκεί να περάσουν μαζί στη Σμύρνη.

Στην παραπάνω συνάντηση αναμένεται να βρίσκεται  είτε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είτε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τέλος,και σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στις 27 Ιανουαρίου ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, για δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες, μαζί με υπουργούς προκειμένου να γίνει το 2ο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ.

Την επόμενη ημέρα, 28 Ιανουαρίου, Τσίπρας και Νετανιάχου θα ταξιδέψουν στη Λευκωσία για την τριμερή Σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα