Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν

paulopoulos-putin-630

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,τόνισε πως όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς που σχετίζονται με την οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια

Παράλληλα,υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να συζητήσουμε και να ψάξουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία την έχουμε εδώ στην Ελλάδα, μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις».
«Στην επίσκεψη σας μιλήσαμε για το έτος Ρωσίας – Ελλάδας και μπορούμε να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας στην Εκκλησία, το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος όπου 1.000 χρόνια βρίσκονται Ρώσοι μοναχοί» σημείωσε.
Επίσης,προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων. «Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν,ανέφερε ”η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας”.

Παράλληλα,ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο Προέδρων. Στη συνέχεια ο Βλ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα