Συνάντηση Παυλόπουλου-Γιούνκερ

αρχείο λήψης (3)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος,υπογράμμισε ότι, «’οπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» ,ενώ ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, αλλά και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».

Παράλληλα,ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης». «Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,είπε ”Ζήτω οι Έλληνες” ,ενώ παράλληλα πρόσθεσε,
”θαυμάζω του κουράγιο του ελληνικού λαού, η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και η Ευρώπη οφείλει να είναι αλληλέγγυα καθώς η χώρα σας είναι εκτεθειμένη στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση”.

Παράλληλα,τόνισε  ότι μετά από πολλά χρόνια δε χρειάζεται να μιλήσουμε για θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά το κύριο θέμα θα είναι η μεταναστευτική κρίση στην οποία απαιτείται αμφίπλευρη αλληλεγγύη.
Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες τόνισε εκ νέου ο Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα