Συνάντηση Ν.Βούτση με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Δρ. Dagmar Enkelmann, η οποία τον επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Martin Schirdewan, διευθυντή του Γραφείου Βρυξελλών, την κ. Johanna Bussemer, υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Τμήματος, και την κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, συντονίστρια του Παραρτήματος Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου.

.
.

Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο αποτελεί έναν από τουςμεγαλύτερους φορείς πολιτικής έρευνας και ανάλυσης στη Γερμανία, με δραστηριότητα που επεκτείνεται τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς, σε θέματα ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συμμετοχής.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτσης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ κ. Enkelmann έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. Βούτσης: Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η Βουλή των Ελλήνων έχει τις δυνατότητες και τη μέριμνα ώστε να είναι ανοιχτή στην κοινωνία αλλά και να διευρύνει την κοινοβουλευτική διπλωματία. Με αυτή την έννοια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να συζητάμε για θέματα που απασχολούν σήμερα ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως το ελληνικό ζήτημα αλλά και τα μεγάλα θέματα που αφορούν την περιοχή μας, όπως είναι το προσφυγικό και άλλα σοβαρά ζητήματα. Δεν συνεργαζόμαστε μόνο με τα άλλα κοινοβούλια, αλλά επίσης θέλουμε και επιδιώκουμε το Ίδρυμα της Βουλής να αναπτύσσει συνεργασίες με τα ιδρύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα με τα ιδρύματα που έχουν έναν προοδευτικό προσανατολισμό και αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στη σημερινή δύσκολη περίοδο που περνάμε. Έτσι, υποδεχόμαστε την κυρία Enkelmann και τους συνεργάτες της, με τους οποίους θα συζητήσουμε για όλα αυτά.

D. Enkelmann: Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ είναι ένα από τα έξι πολιτικά ιδρύματα της Γερμανίας και υπό αυτή την ιδιότητα παρατηρούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με μεγάλη ελπίδα. Εξετάζουμε αν μπορεί να διαμορφωθεί εδώ μια εναλλακτική λύση και ως προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές εξελίξεις. Χαιρόμαστε για τη συζήτηση που θα έχουμε, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε και θέλουμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως ίδρυμα για να υποστηρίξουμε τις εξελίξεις και να βρεθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα