Συνάντηση Μητσοτάκη-Κυπριανού με επίκεντρο Κυπριακό και οικονομία

aa63fb586c17a9adeed357e9b4bab681_L

Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δυο συζήτησαν για το Κυπριακό και ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και, όπως είπε, ολόκληρου του ελληνισμού σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Επίσης μίλησαν και για τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο.

«Ως γνωρίζετε η Κύπρος κατάφερε και εξήλθε του μνημονίου πριν από λίγες εβδομάδες, και φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «παρά τις διαφωνίες των κομμάτων διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος της επίλυσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Κυπριανού, σημείωσε ότι πάντα προσβλέπει σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

«Αντιμετωπίζουμε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα με αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι, ενδεχομένως και εντός του έτους, αυτή η πολύ μεγάλη πληγή, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρο τον ελληνισμό, θα μπορεί να λυθεί με έναν τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απο την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για εποικοδομητικό διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε τη χαρά του που μπορούν να συζητούν ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους.

«Θεωρώ ότι το Κυπριακό επιβάλλει τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο τής επίτευξης λύσης η οποία να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Είπε επ´ αυτού, επίσης, ότι εφόσον η Ελλάδα είναι το βασικότερο στήριγμα, επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα