Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν

mitsotakis-se-poutin-na-enisxuthoun-oi-ependuseis.w_l

Τις “άριστες σχέσεις” και τις “εξαιρετικά θετικές προοπτικές” ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, συζήτησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτινμε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνάντηση που είχαν στο Καβούρι.

Αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η ανάπτυξη των διακριτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υπερβαίνει την πολιτική.

«Κάναμε πολλά για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων όταν εδώ στην Ελλάδα, βρισκόταν στην Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι του κόμματός σας. Και η σημερινή επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχής, πολύ ουσιαστική για το επιχειρηματικό κλίμα. Για πολλά πράγματα συμφωνήσαμε κατά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω, την πολύ ουσιαστική συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του Κόμματός σας στη Βουλή των Ελλήνων, από τη σημερινή ημέρα, θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πούτιν διέκρινε στην Ελλάδα μια“ιδιαίτερα σημαντική χώρα της ανατολικής Μεσογείου” και ο ίδιος στη Ρωσία μια “σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και βέβαια στο σύνολο της οικονομίας”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο, στην ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εκ μέρους της Ελλάδας τονίζοντας: Νομίζω, ότι είναι σημαντικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο.

Η Νέα Δημοκρατία, ως το κατεξοχήν μεγάλο κεντροδεξιό φιλελεύθερο Κόμμα, υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχο των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Και χαιρόμαστε – που έστω και με κάποια καθυστέρηση – η Κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο από τον οποίο βρίσκεται χωρίς σημαντικές ξένες επενδύσεις.

Τέλος, οι δύο άνδρες, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και για τις “εξαιρετικά ανησυχητικές καταστάσεις” στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα