Συνάντηση Ιερώνυμου – Γαβρόγλου: Συνεργασία για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

gavroglou-ieronimos1479753742Σε καλό κλίμα διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη επίσημη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με κεντρικό θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών. Υπήρξε συμφωνία για την ομαλή συνεργασία των δύο πλευρών αναφορικά με την αναμόρφωση του μαθήματος. «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Κράτους και Εκκλησίας» σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως οι εργασίες για το μάθημα των Θρησκευτικών θα γίνουν με επιστημονικά κριτήρια και θα συνυπολογιστεί η εμπειρία των καθηγητών. «Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα σπουδών και τα σχολικά βιβλία, αλλά και το πολύμορφο εκπαιδευτικό υλικό» προσέθεσε.

«Συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλά και καλά» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημειώνοντας πως «μπορούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι για την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών έχει συμφωνηθεί η σύσταση μιας κοινής επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας και οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Κρίσιμη η συνάντηση αυτή την ώρα του Υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τους δανειστές να επιμένουν στην απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα