Συμβολική κατάληψη αγροτών και κτηνοτρόφων στη ΠΕ Κιλκίς

kilkis-sumboliki-katalipsi-agrotes-ktinotrofous

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προχώρησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι προσκείμενοι στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής έφτασαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας, στο Κιλκίς, και επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη, το οποίο προτίθενται να αποστείλουν και στο επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι αν περάσουν τα μέτρα που προωθούν, απλώς θα σβήσει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, πολιτικοί και κοινωνία, ότι τα βγάζουμε πέρα με το ζόρι» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κτηνοτρόφος Χρήστος Σολωμονίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ΠΕΚ περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών και συγκεκριμένα στην Ημαθία (22/10), στην Χαλκιδική 29/10) και στην Κομοτηνή (3/11/), ενώ θα ακολουθήσουν μεταξύ άλλων κινητοποιήσεις στη Θεσπρωτία, στην Αιτωλοκαρνανία και στην Ηλεία.

Αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη, στα Βασιλικά Θέρμης, αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να κατέβουν σε δυναμικές, αλλά και «πρωτότυπες» κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους.

Αύριο στις 8 το βράδυ, στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων όλων των αγροτικών – κτηνοτροφικών ενώσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αύριο το βράδυ επίσης, με πρωτοβουλία των παράκτιων αλιέων, έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη συνάντηση στον Βόλο, με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα