Σε συλλαλητήριο καλεί κατά του Ασφαλιστικού ΕΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ στις 16/1 στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου στα Χαυτεία (κοντά στην Ομόνοια) έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο κατά του Ασφαλιστικού.images (1)

«Η κυβέρνηση με το προσχέδιο του Ασφαλιστικού του Κατρούγκαλου βάζει την τελευταία ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας -67ο έτος ηλικία συνταξιοδότησης για όλους μετά την 1.1.2022- το νέο Ασφαλιστικό μειώνει τις κύριες συντάξεις, εξουσιοδοτεί τον υπουργό εργασίας να ρυθμίζει τις επικουρικές με βάση τα δημογραφικά στοιχεία θνησιμότητας και με τη ρήτρα βιωσιμότητας του ταμείου, καθορίζει ποσοστό αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις 0,45 για κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ο νέος συνταξιούχος μετά από 45 χρόνια εργασίας να πιάνει το 20% της κύριας σύνταξης -όπως προέβλεπε το προηγούμενο Ασφαλιστικό- και συγχωνεύει όλα τα εφάπαξ, ώστε στο τέλος να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα, επειδή αντέξαμε να φθάσουμε μέχρι τη σύνταξη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Το νέο Ασφαλιστικό, παρά την παραπλάνηση που επιχειρείται από τα στελέχη της κυβέρνησης, είναι μνημονιακή υποχρέωση και στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για περικοπές 1,8 δις ευρώ από την Κοινωνική Ασφάλιση. Αν αφήσουμε να ψηφιστεί το νέο Ασφαλιστικό, οι συντάξεις θα είναι συντάξεις πείνας και η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα ολοκληρωθεί» προστίθεται.


 

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι’ αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».

 


 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα