Συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού από τους επιστημονικούς φορείς

asfalistiko

Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 12.00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού προσχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου από μηδενική βάση.

Όπως επισημαίνουν, «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζόμενων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».

Εκτιμούν επίσης ότι «η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου» θα οδηγήσει «σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα  μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των ‘γκρίζων’ ζωνών της οικονομίας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα