Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Τουσκ στον Τσίπρα

epa04603155 President of the European Council, Polish, Donald Tusk (R) welcomes Greek Prime Minister Alexis Tsipras prior to a meeting at EU council  headquarters in Brussels, Belgium, 04 February 2015.  EPA/OLIVIER HOSLET

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, στον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του στις χθεσινές εκλογές, όπου υπογραμμίζεται κυρίως η δέσμευση στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Στην επιστολή του ο Tουσκ αναφέρει:

“Εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη νίκη σας στις εκλογές στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι αυτές οι εκλογές τώρα θα παράσχουν την πολιτική σταθερότητα που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις.

Πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, είναι οι ίδιες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως χώρα, όπως η προσφυγική κρίση και η δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. Ελπίζω ότι η Ελλάδα, με τη νέα σας κυβέρνηση, θα συμβάλει εποικοδομητικά την εξεύρεση λύσεων σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Η αφοσίωση και η ηγεσία σας στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι κρίσιμη, προκειμένου να σημειωθεί η διαφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Προσβλέπω να εργαστούμε για άλλη μία φορά μαζί στενά και να σας καλωσορίσουμε την έκτακτη άτυπη σύνοδο των επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ αυτή την Τετάρτη”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα