Συγκλονιστικό βίντεο:Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο έφηβο αφροαμερικανό

207799-kentrikiΑπίστευτης αγριότητας βίντεο δείχνει αστυνομικούς του Σικάγου να ανοίγουν πυρ και να εκτελούν τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Πολ Ο’ Νιλ

Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να πυροβολούν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Πολ Ο’ Νιλ, ο οποίος κατόπιν βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει πεζός. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον καταδιώκουν πυροβολώντας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο το χαρακτήρισε «σοκαριστικό». Η αστυνομία του Σικάγο, σύμφωνα με νέο κανονισμό υποχρεούται να δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς εντός 60 ημερών από το περιστατικό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Ο’ Νιλ οδηγούσε κλεμμένο αμάξι και τον καταδίωξε. Ο θάνατος του πάντως δεν καταγράφεται στο βίντεο καθώς η κάμερα του αστυνομικού σταμάτησε να λειτουργεί.  Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε ότι αυτό έγινε σκόπιμα υποστηρίζοντας ότι είτε υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, είτε ο αστυνομικός δεν ήξερε να την χρησιμοποιεί.  Οι τρεις από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα