Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αγρότες σήμερα στη Πελοπόννησο

AGROTES

Κατά των νέων φορολογικών μέτρων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες στην Πελοπόννησο οι αγρότες σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα,στη Σπάρτη, οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα μπλόκαραν την είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και παρέμειναν στον προαύλιο χώρο για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Παράλληλα,στην Καλαμάτα, αγρότες από τη Δυτική Μεσσηνία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έφτασαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα.Επίσης,στην Τρίπολη, μικρή ομάδα αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας, Θανάση Τσιοτίνα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.

Ο κ. Τσιοτίνας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι πρέπει οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να έχουν διαφορετική μεταχείριση και πρόσθεσε ότι τα σημεία αιχμής, στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το υπουργείο, είναι η φορολογία και τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.Παράλληλα,ανέφερε ότι σήμερα δεν συμφέρει να καλλιεργεί κανένας και επισήμανε χαρακτηριστικά για τα μήλα «ΠΟΠ Πιλαφά» ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα κοπούν περίπου τρεις χιλιάδες δέντρα στην περιοχή.

Τέλος, αντιπροσωπεία των αγροτών της Αρκαδίας, έγινε δεκτή από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, στην οποία επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, για να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα