Συγκέντρωση στον Πειραιά για το προσφυγικό και πορεία στα γραφεία της FRONTEX στις 28/11

Κινητοποίηση το Σάββατο 28 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στις 11πμ έξω από το Δημοτικό θέατρο Πειραιά και πορεία στα γραφεία της Frondex, διοργανώνει ο Συντονισμός σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων για το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση του Σαββάτου και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες – Γαλατσίου, που μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στο Παλαί. Συγκεκριμένα τονίζει πως: «Το κλείσιμο του Παλαί είναι απολύτως αδικαιολόγητο. Περίπου 20.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από αυτό τους δύο τελευταίους μήνες χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.78900000

78900000Το Κέντρο Φιλοξενίας Γαλατσίου διαμορφώθηκε χάρη στους κόπους και την εργασία εκατοντάδων αλληλέγγυων και εθελοντών για ολόκληρες βδομάδες, προκειμένου να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες που συνεχίζουν το ταξίδι για τις χώρες προορισμού τους. Δυστυχώς Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος Γαλατσίου δεν έχουν διαθέσει όλο αυτό το διάστημα παρά ελάχιστους εργαζόμενους. Έτσι δημιουργήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στο Παλαί χώροι για διαμονή, ιατρείο, σίτιση, αποθήκευση, και έγινε δυνατή η διαχείριση της τεράστιας βοήθειας που κατέφθανε από χιλιάδες συμπολίτες μας σε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση του Πειραιά, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, σχολιάζει με αφορμή και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι: «Να φράξουμε το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής . Η προσπάθεια να καπηλευτούν την επίθεση στη Γαλλία με πανό που κρέμασαν έξω από τα γραφεία τους και με τακάκια στους δρόμους του Πειραιά την περασμένη Δευτέρα θα πέσει στο κενό.
Ο Πειραιάς, η πόλη των προσφύγων, που έδωσε τη μάχη ενάντια στους νεοναζί, που καταφέραμε και ματαιώσαμε στις 11/9 τη φιέστα του Μιχαλολιάκου δεν θα αφήσει σπιθαμή γης στους νεοναζί. Δίνουμε τη μάχη σε κάθε γειτονιά και έξω από τα Δικαστήρια Φυλακών Κορυδαλλού που συνεχίζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και για αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση, 7 μήνες από την έναρξη της δίκης, στο Σινέ Παράδεισος, στις 9 Δεκέμβρη, στον Κορυδαλλό».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες
Όλοι στην συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της Frontex», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα