Συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. έξω από το υπουργείο Εργασίας,Τρίτη(4/10)

20151206_150153-1024x576Συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. ενάντια στη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, Τρίτη 4/10, 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

 

Η Λαϊκή Ενότητα διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τρίτη κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα μείωση των επικουρικών συντάξεων, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις 11 π.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στην Αθήνα.

Με το νέο αυτό κύμα μειώσεων θα έχουν πλέον περικοπεί έως και 50% από 1-6-2016 μέχρι τώρα οι ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις 300.000 συνταξιούχων, ενώ είχε προηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η περικοπή του συνόλου των επικουρικών συντάξεων κατά 6%, όσο ακριβώς ήταν η εισφορά που επιβλήθηκε σε αυτές για υγειονομική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα, μέσα στο καλοκαίρι έγιναν μειώσεις κατά 10% έως 30% των εφ’ άπαξ παροχών και μέχρι 62% των μερισμάτων σε 280.000 συνταξιούχων του δημοσίου. Ακολουθούν μειώσεις και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις μέσω των διαφόρων πλαφόν. Για όσες κύριες και επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν μετά την 12 Μάιου του 2016 οι μειώσεις είναι τουλάχιστον 20%.

Προηγήθηκε στις αρχές Αυγούστου η κατάργηση του ΕΚΑΣ για 140.000 φτωχούς χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ακολουθεί η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ και για άλλους 240.00 δικαιούχους του, ώστε στις 1-1-2020 να μην το παίρνει κανείς συνταξιούχος.

Επίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παρακρατηθούν αναδρομικά οι μειώσεις, που έγιναν στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις από 1-6-2016, με αποτέλεσμα για τους επόμενους μήνες οι επικουρικές συντάξεις, οι οποίες μειώθηκαν, στην κυριολεξία να εξαερώνονται.

Οι μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις είναι παράνομεςακόμη και με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 καθώς σε ορισμένα ταμεία ή κλάδους εφαρμόζεται ένα ενιαίο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης για όλους αδιαφορώντας για το πόσες εισφορές πλήρωνε κάποιος και για πόσα χρόνια.

Οι μειώσεις συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφορούν όλους τους συνταξιούχους και όχι το 10% που ισχυρίζεται η ίδια, νομιμοποιούν και προστίθενται στις μειώσεις των συντάξεων κατά 35% έως 50% των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο σύνολό τους οδηγούν τις συντάξεις στα τάρταρα και τους συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση και στην απελπισία.

Η κυβέρνηση με τους 20 τρόπους που μειώνει τις συντάξεις ή αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές κυρίως για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες αφαιρεί από τα εισοδήματα τους 8,25 δις ευρώ μέχρι το 2019 για να δοθούν στους δανειστές της χώρας.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί μνημονιακοί πολιτικοί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ) θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με τα πιο μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν συντάξεις και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που στο επίκεντρό της θα έχει την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από την Ευρωζώνη, την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνδυάζεται με την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού, ώστε να σταματήσει η φτωχοποίηση, να στηριχθούν οι συντάξεις και οι μισθοί και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους και όλο το λαό σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να αποτρέψουμε το νέο σφαγιασμό των συντάξεων και για την ανατροπή των «συνταξιοκτόνων» μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα