Συγκέντρωση έξω από το υπ.Υγείας πραγματοποιεί την Πέμπτη στις 14.00 το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

nosokomeio-1440x764_cΣυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί την Πέμπτη στις 14.00 το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας και απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης προς όλους τους εργολαβικούς εργάτες και όλα τα σωματεία υγειονομικών, ζητώντας πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.
Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος, δύνανται πλέον να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Με δεύτερη εγκύκλιο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες και για τη φύλαξη όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).
Οι συμβάσεις αυτές μπορούν να είναι είτε ατομικές, είτε εταιρικές και η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη σύναψή τους (καθαριότητα, φύλαξη) ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στη Διοίκηση του Φορέα. Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και στις υπηρεσίες σίτισης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα