Στ.Θεοδωράκης:Χαράχθηκε μια μίνιμουμ εθνική γραμμή στο προσφυγικό

Μετά κόπων και βασάνων χαράχθηκε μια μίνιμουμ εθνική γραμμή στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.stauros-theodwrakis-den-tha-ginw-upourgos-kanenos.w_l
Η συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, βασίζεται σε τρεις άξονες: Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και ασφάλεια για κατοίκους νησιών και συνόρων.
«Επιμείναμε στην ανάγκη να υπάρξει υπουργός κοινής αποδοχής και σύστημα που θα διοικεί το χάος. Ο πρωθυπουργός το απέρριψε. Αισθανόμαστε, όμως, νικητές για το κοινό ανακοινωθέν. Η Ελλάδα δίνει σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες του κόσμου. Τον κάλεσα να μην προκαλεί υπεραμυνόμενος της πολιτικής του το 2015», συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.
Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο ο Αλέξης Τσίπρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Ο όρος που χρησιμοποιούμε στο ανακοινωθέν δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα αλλά ότι οι χώρες θα έχουν συνέπειες και καλείται η ΕΕ να κάνει συγκεκριμένες αυτές τις συνέπειες. Ο Τσίπρας μας είπε πως το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι αλλά δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα