Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί

Την εκτίμηση ότι η ήττα του Ποταμιού ήταν που δεν κυριάρχησε στο χώρο που ήθελε, που δεν επελέγη από τους ανέργους, που δεν ενθουσίασε τον κόσμο της εργασίας, που δεν ακούστηκε από την περιφέρεια και τους αγρότες, εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της νυν και πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, της Συντονιστικής Επιτροπής, της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού και της Συντονιστικής Επιτροπής της Επιτροπής Διαλόγου στη Βουλή ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι ήττα δεν ήταν το 4%.

«Ήττα είναι που κάποιοι «παλιοί» έφυγαν και πήγαν -προσωρινά έστω- στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ήττα που έχουμε ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Βουλή ενισχύθηκαν συντηρητικές και ακραίες φωνές. Και όλα αυτά θα ήταν ήττα ακόμη κι αν παίρναμε 6%» σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επερχόμενο συνέδριο του Ποταμιού λέγοντας «δεν με ενδιαφέρει ένα συνέδριο όπως των άλλων κομμάτων. Δεν θα γίνουμε ένα λενινιστικό κόμμα με μια Κεντρική Επιτροπή που θα επιβεβαιώνει τις εισηγήσεις του Προέδρου και τα μέλη της θα περιμένουν να γίνουμε κυβέρνηση για να αναλάβουν κυβερνητικούς ρόλους. Θέλουμε ένα Κίνημα που θα παράγει λύσεις και θα προωθεί συνεχώς το καινούργιο».

Όσον αφορά τις συνεργασίες της επόμενης μέρας είπε ότι «το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ – το ΠΑΣΟΚ – τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ότι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα