Στ. Θεοδωράκης: Μόνος δρόμος να πολεμήσουμε τους φανατικούς χωρίς έλεος και αστερίσκους

theodorakis«Στον σκοτεινό κόσμο των φανατικών η χαρά είναι συνδυασμένη με τον θάνατο» σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο facebook μετά την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια της Γαλλίας και τονίζει ότι μόνος δρόμος είναι «να τους πολεμήσουμε χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους».
«Η κοσμοπολίτικη Νίκαια δεν ήταν πάντα Γαλλία. Την ιδρύσανε Έλληνες, την κατέκτησαν Γότθοι, την κυβέρνησαν Ιταλοί μέχρι που την πήραν οι Γάλλοι το 1860. “Μεγαλώνοντας” πήρε όλες τις αξίες του ελεύθερου κόσμου.

Τη χαρά, τη δημιουργία, την αγάπη, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, τη συνύπαρξη. Αυτές τις αξίες γιόρταζαν οι άνθρωποι χθες. Στην “Promenade des Anglais”, την Προκυμαία των Άγγλων – κοσμοπολίτικο όνομα και αυτό – γιόρταζαν τη μέρα που η Επανάσταση έκανε τους υπήκοους πολίτες» αναφέρει.
Δημοσιεύσε ανάρτηση του Γάλλου σκηνοθέτη Μισέλ Αζαναβισιούς, μετά το χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων «καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο στόχος σας. Οι απλές μας αξίες. Αξίες που κάνουν τη ζωή να φαίνεται όπως είναι. Ατελή βέβαια, με τις αδικίες της. Αλλά είναι οι αξίες που μας κάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια όσο μπορούμε. (…) Εσείς όμως δε θα κερδίσετε. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ερωτευόμαστε, να πίνουμε, να τρώμε μαζί το βράδυ και να θυμόμαστε αυτούς που πέθαναν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα