Στ. Θεοδωράκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες – Οι υπουργοί έχουν αντίληψη καθεστώτος

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των προβληματικών πόθεν έσχες έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αντί «να καθαρίσει το σπίτι της» εξύβριζε «για να καλλιεργεί την ψευδαίσθηση στους οπαδούς της ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι». Ο Στ. Θεοδωράκης ισχυρίστηκε ότι τα κυβερνητικά στελέχη έδειξαν περιφρόνηση προς τις διαδικασίες γιατί έχουν μια «αντίληψη καθεστώτος» κι αισθάνονταν ότι δεν θα ελεγχθούν γιατί θεωρούσαν ότι «από την ΕΥΠ μέχρι τους ελεγκτές της εφορίας είναι δικά μας παιδιά».

Ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε δικαιωμένος για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έρχεται να συμφωνήσει με τα όσα ο ίδιος είχε προτείνει τον Απρίλη για λύση μέσα στην Τουρκία ώστε να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές μέσα στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν βρήκε ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τώρα «ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία: «Οι ευρωπαίοι μας το επέβαλαν», αν κι, όπως μετέφερε, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί είχε ομολογήσει ότι οι εταίροι δεν ζήτησαν ποτέ αυτόν τον φόρο.

Ο Στ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τα υπουργεία και τις Ειδικές και Γενικές Γραμματείες, ενώ απαίτησε η κυβέρνηση να αναρτήσει στην Διαύγεια τον κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται σε κόμματα και βουλευτές. Ο επικεφαλής του Ποταμίου ισχυρίστηκε ότι η απόσυρση της διάταξης που επέτρεπε την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδεικνύει ότι η διάταξη ευνοούσε τη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε «πού χαρίζει η κυβέρνηση δεκάδες εκατομμύρια» μεταφέροντας τις αντιδράσεις δημάρχων για το άρθρο 13 για την απαλλαγή εταιρειών από την πληρωμή ανταποδοτικών τελών στους δήμους και τις καταγγελίες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μεγάλων εταιρειών κι εργολάβων. Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στα σενάρια για το μέλλον του κόμματός του και παρατήρησε ότι «δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τις λύσεις, έχουμε τα πρόσωπα».

 

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα