Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορώ να κατανοήσω τη σύγκρουση που επιχειρούν με το ΔΝΤ

«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά περιπαίζει τον ελληνικό λαό. Είχε υποσχεθεί ότι αυτή η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα και τώρα πάμε από αναβολή σε αναβολή, διακινδυνεύοντας για άλλη μια φορά την ευρωπαϊκή μας πορεία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να ελαφρύνουν λίγο τη ζωή των Ελλήνων», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Αγρίνιο, αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση, μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπαναστασίου.

«Αντί να δουλέψουν, να πάρουν αποφάσεις και να κλείσουν την αξιολόγηση θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να υπογράψουν ότι χαρτί και όποια συμφωνία τους δώσουν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να κατανοήσω τηνσύγκρουση που επιχειρούν αυτή την στιγμή με το Δ.Ν.Τ. και θέλω να είμαι ξεκάθαρος».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το να φύγει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ από την χώρα και να μείνουμε μόνοι με τον Schaeuble και την απαίτησή του για τεράστια πλεονάσματα δεν θα είναι προς όφελος της χώρας. Όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση δεν πρέπει να κινείσαι από ιδεοληπτικές αποφάσεις. Θα πρέπει για άλλη μια φορά, με όση αυστηρότητα μπορεί να έχει ο λόγος ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, να πω προς την κυβέρνηση ότι χρειάζονται αποφάσεις, χρειάζεται ταχύτητα γιατί το συμφέρον του ελληνικού λαού δεν είναι οι συνεχείς αναβολές μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί στρατοί, μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί υπάλληλοι, μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί υπουργοί».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να φύγουμε μπροστά, να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να ξεφύγουμε από τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα