Στ. Θεοδωράκης: Απέκλεισε τη συμμετοχή σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

“Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα, αυτό δεν θα γίνει αν συνεργαστούμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ” ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (STAR),τονίζοντας ότι το Ποτάμι αποτελεί την “προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας”.”Έχουμε τις δικές μας προτάσεις για πολλά θέματα, στη διάθεση της κυβέρνησης. Αυτό είναι δημιουργική αντιπολίτευση” ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, ενω απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.st-theodorakis-to-potami

Εξήγησε γιατί το Ποτάμι είπε “ναι” στο τρίτο μνημόνιο, τόνισε ότι αυτό ήρθε στο Βουλή με ένα νόμο και άρθρο, με τη χώρα να είναι στο χείλος του γκρεμού.

“Δεν νιώθω πως το Ποτάμι κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή” είπε αναφερόμενος σε τελευταίες δημοσκοπήσεις και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν είναι “κεντροαριστερό”

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ χάρη στο Ποτάμι, εκτιμώντας ότι αν το κόμμα του δεν είχε κρατήσει συναινετική στάση μετά το δημοψήφισμα και κατά την ψήφιση της συμφωνίας τον Αύγουστο, θα κρατούσαν διαφορετική στάση τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα. “Το Ποτάμι παρέσυρε τον Αλ. Τσίπρα στην πλευρά του “ναι” και όχι προς τη σύγκρουση με την Ευρώπη” εξήγησε.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κάποια στελέχη του ΔΝΤ “περιμένουν μία στραβοτιμονιά”, ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, η χώρα βρισκόταν εκτός ευρώ.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του Ποταμιού, παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποια λάθη και από την πλευρά του που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των εκλογών και προανήγγειλε ότι το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει εκείνος πρόεδρος ή θα αναλάβει κάποιος άλλος το αξίωμα.

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι “έχει πρωτοστατήσει στον διχασμό στην Ελλάδα και ξαφνικά ζητάει εθνική συνεννόηση”, ενώ τον κατηγόρησε ότι “δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν”.

Σημείωσε ότι το Ποτάμι κέρδισε τη διαβεβαίωση ότι αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι “δεν μπορεί να συνεχίζει τις σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας”. Παρατήρησε δε ότι το 2015 χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας και στάθηκε στο ζήτημα της μαύρης εργασίας, εκτιμώντας ότι δεν έγινε το παραμικρό για την καταπολέμησή της.

“Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα φέρει κάτι καλό στο ασφαλιστικό αλλά είμαστε ανοιχτοί να το συζητήσουμε στη βουλή” τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και χαρακτήρισε το μνημόνιο ως “αφορμή για έναν εμφύλιο πόλεμο”, εκτιμώντας ότι “αυτό είναι το μεγάλο ιστορικό λάθος των πολιτικών”. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των κ.κ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα