Στ.Θεοδωράκης:«Εμείς Μπορούμε»

«Ποιον εμπιστεύεστε να αλλάξει το Δημόσιο; Τη Ν.Δ. που κυβέρνησε 20 χρόνια στη Μεταπολίτευση ή τον ΣΥΡΙΖΑ που απέδειξε σε μόλις επτά μήνες ότι δεν είχε κανένα σχέδιο και έκανε ό,τι ακριβώς και τα παλιά κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα;». Τέτοια  απλά ερωτήματα θα απευθύνει στο εξής στους πολίτες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επιδιώκοντας να εμφανίσει το Ποτάμι ως το μόνο πραγματικά νέο  κόμμα  στη Βουλή που, αν ενδυναμωθεί,  μπορεί  όντως να επιβάλει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που  χρειάζεται  η  χώρα,  είτε  κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Ν.Δ.

Στα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως οι επιτελείς του κόμματος έχουν λάβει από μέρες την εντολή να προτείνουν διαρκώς ιδέες που να αποδεικνύουν εμπράκτως ότι το Ποτάμι δεν έχει καμία σχέση με τους αντιπάλους του. Παράδειγμα: Αύριο ο κ. Στ. Θεοδωράκης δεν θα κάνει μια τυπική ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Στο υπαίθριο θέατρο της παραλίας έχει οργανώσει μια προσομοίωση ντιμπέιτ, στην οποία ο επικεφαλής του Ποταμιού θα απαντά σε ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων, παρουσία 700 πολιτών. Εκείνος θα έχει στη διάθεσή του δύο λεπτά για κάθε απάντηση, και οι δημοσιογράφοι θα διατυπώνουν τις ερωτήσεις τους αυστηρά σε 20 δευτερόλεπτα.

Ολα αυτά είναι προφανές ότι έχουν και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Αλλά παράλληλα εξυπηρετούν τον κεντρικό στόχο του κ. Θεοδωράκη. Να περάσει στους πολίτες το μήνυμα ότι «είναι αδύνατον να έχει αλλάξει σε μόλις επτά μήνες η γνωστή, άτολμη και παλαιοκομματική Ν.Δ. με ακριβώς τους ίδιους βουλευτές που θα επανεκλέξει» και, κυρίως, ότι «ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν απεδείχθη μόνον μη αποφασιστικός και απροετοίμαστος, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος για την ασφαλή πορεία της χώρας στην Ευρώπη».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο κ. Θεοδωράκης έχει τις τελευταίες μέρες επικεντρώσει την κριτική του στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι ότι η βασική δεξαμενή ψηφοφόρων, η οποία μπορεί να επαυξήσει τη δύναμη του Ποταμιού, είναι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, όσοι εμπιστεύθηκαν τον κ. Τσίπρα για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Αυτοί δηλαδή που αισθάνονται οργισμένοι για το γεγονός ότι παρασύρθηκαν από τις φρούδες υποσχέσεις του και σκέφτονται τώρα να στραφούν είτε σε λύσεις που αποδοκιμάζουν εν συνόλω τους πολιτικούς, όπως στον κ. Βασ. Λεβέντη, είτε στην αποχή. Σε αυτούς κυρίως απευθύνεται το σλόγκαν «Εμείς Μπορούμε», που επέλεξε ως κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει με απλά παραδείγματα να εκθέσει ως «το ίδιο καταστροφικές λύσεις τόσο τη δοκιμασμένη Ν.Δ. όσο κυρίως τα παλαιοκομματικά δείγματα γραφής του κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, το Ποτάμι θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως η μόνη δύναμη «που εκπροσωπεί τους ανθρώπους της εργασίας και της δουλειάς», όπως είπε την Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας κάποιους συνεργάτες του να παρατηρούν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «το ίδιο λέει και το ΚΚΕ». «Το δικό μας στοίχημα είναι να πείσουμε για τις αναπτυξιακές λύσεις που έχουμε επεξεργαστεί τόσο για τη μείωση της ανεργίας όσο και για την προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων», απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αυτό προτίθεται να αναδείξει στις περιοδείες του από αύριο, εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί κατεξοχήν την υγιή επιχειρηματικότητα της χώρας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα