Στρατιωτικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν θα πληρώσει 6,8 εκ. δολάρια για το βιβλίο που έγραψε

imagesΤο πρώην μέλος των Navy Seals, που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση μονάδας της επίλεκτης αυτής δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα καταβάλει 6,8 εκατ. δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μην προσαχθεί σε δίκη, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τον φιλικό διακανονισμό που επετεύχθη έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, το Πεντάγωνο δέχθηκε να μην κινήσει ποινική διαδικασία για την καταδίκη του Μάθιου Μπίσονετ, τον οποίο το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κατηγορεί ότι αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της ιεραρχίας του, διευκρίνισε ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Λάσκιν.

Συγκεκριμένα, ο Μπίσονετ χάνει τα συγγραφικά του δικαιώματα καθώς του αφαιρούνται όλα τα μέχρι στιγμής ή τα μελλοντικά έσοδα από το βιβλίο του, όπως και από τις ομιλίες που παραχώρησε σχετικά με αυτό.

Το βιβλίο αυτό με τίτλο “No Easy Day”, που συνέγραψε με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν και κυκλοφόρησε το 2012, έγινε στην πραγματικότητα μπεστ σέλερ.

Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι περιέχει πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί ως απόρρητες για την επιδρομή που πραγματοποίησε μονάδα των Navy Seals τον Μάιο του 2011 στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Βάσει αυτού η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφύγει κατά του πρώην μέλους των Navy Seals, το βιβλίο του οποίου έθιγε επίσης τη φήμη της τήρησης εχεμύθειας που συνοδεύει το επίλεκτο αυτό σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα