Στο λιμάνι του Πειραιά το «Πλοίο της Ειρήνης»

peace_boat_charvalakou

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα ,28 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, το «Πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Αυτό είναι το 88ο Παγκόσμιο ταξίδι (GlobalVoyage) του Πλοίου,το οποίο φέτος παραπέμπει στην επέτειο των 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και στα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΟΗΕ.
Το Πλοίο της Ειρήνης με 1400 επιβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, μέσα από τα ταξίδια του μεταφέρει μηνύματα κατά του πολέμου και των πυρηνικών,καθώς και δράσεις υπέρ των προσφύγων,θέτοντας σαν σκοπό να δημιουργηθεί ένας κόσμος με ειρήνη και δικαιοσύνη.
Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με θέμα “Ειρήνη και αλληλεγγύη στη Μεσόγειο” από εκπροσώπους του «Πλοίου της Ειρήνης» και του ΠΑΔΟΠ,παρευρέθηκε  η εκπρόσωπος του Δήμαρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, αντιπροσωπίες του «Πλοίου της Ειρήνης» και του ΠΑΔΟΠ επισκέφτηκαν το σημείο δολοφονίας του αντιφασίστα Παυλου Φύσσα, όπου και απέδωσαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό.
Τέλος,αντιπροσωπείες του «Πλοίου της Ειρήνης» και του ΠΑΔΟΠ επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες.Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους επιβαίνοντες του Πλοίου της Ειρήνης εν πλω, για το σκοπό αυτό.
SAM_0037 (2)
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα