Στο Ιράν οι πρώτοι ρωσικοί S-300

(FILES) A picture taken in 1996 shows Russian SS300 air-defence missiles being prepared to be launched at a military training ground in Russia. Russia has delivered sophisticated air defence missiles to Syria, President Bashar al-Assad has implied in an interview to be aired on May 30, 2013 on Lebanon's Al-Manar television, the network said.   AFP PHOTO VLADIMIR MASHATIN

Παραδόθηκαν στην Ισλαμική Δημοκρατία οι μονάδες πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Τον Απρίλιο είχε προηγηθεί η παράδοση των εκτοξευτήρων των πυραύλων καθώς και οι μονάδες ραντάρ που συνοδεύουν το σύστημα.
Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Tasnim την Δευτέρα, καθώς η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης που έχει προκαλέσει την οργή του Ισραήλ υλοποιείται, με στόχο την παράδοση όλων των απαραίτητων μονάδων ως το τέλος του έτους.
«Η πρώτη παράδοση πυραύλων για το σύστημα S-300 έφτασε πρόσφατα στο Ιράν και αποδεικνύει την αποφασιστικότητά του να εξοπλίσει την αεράμυνά του», αναφέρει το πρακτορείο, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συμφωνία, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε από τη Μόσχα το 2010 λόγω πιέσεων της Δύσης, εν μέσω της αντιπαράθεσης και των διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα