Στο επίκεντρο η λίστα Λαγκάρντ

Η μεταφορά των υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποτέλεσε το βασικό θέμα στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Παράλληλα το δεύτερο μεγάλο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η παραγραφή κάποιων υποθέσεων από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι το τέλος του 2015.njqEt8iFSEIxK0tn99aI

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ρώτησαν τον κ. Αλεξιάδη γιατί δεν έχει ενταχθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία να απαλλάσσονται της ευθύνης παραγραφής οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ που έλεγχαν τις υποθέσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέλυσε στους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο του υπ. Οικονομικών που προβλέπει την παράταση της προθεσμίας του ελέγχου και πέραν του τέλους του 2015 ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Ο υπουργός δεν θα συμμετέχει στην απογευματινή συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τον κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη γιατί είναι ο εισηγητής της κυβέρνησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΟΔΙΕ.

Στις 14:00 ξεκίνησε η συνάντηση των εκπρόσωπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη και σύμφωνα με πληροφορίες βασικό θέμα της συνάντησης θα αποτελέσουν η εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ και οι αλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Αύριο το πρωί θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Σταθάκη με τους θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια και την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη.

Παράλληλα στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο και τη κ. Φωτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα