Στο Άμπου Ντάμπι ο Αλ. Τσίπρας-Συνάντηση με τον Ολάντ

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-3Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ στο Αμπού Ντάμπι.

Σειρά ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, τέθηκαν στην διμερή συνάντηση .

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον κ. Ολάντ: «Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ’ αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιείται μετά και  την ανακοίνωση από τον Γάλλο πρόεδρο ότι δεν θα διεκδικήσει για 2η θητεία την Προεδρία.

Χαιρετισμό στη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO απήυθυνε ο πρωθυπουργός.

Χαιρετισμό απηύθυνε  το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χρειάζεται μία στενή συνεργασία για τη διαχείριση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

“Η χώρα μας, μοιράζεται την ευθύνη της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προώθησης πολιτισμικού διαλόγου για την ειρήνη”, ανέφερε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι θα γίνει μία πολιτική διακήρυξη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971. Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα