Στον Πειραιά σήμερα το Πλοίο της Ειρήνης

peace-boat_b2Με το ισχυρότατο μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, καταφθάνει το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά, το «Πλοίο της Ειρήνης» το οποίο πραγματοποιεί το 92ο παγκόσμιο ταξίδι του. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκεται και η ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι – ″Χιμπακούσα″.

Παράλληλα, μια ξεχωριστή συναυλία ειρήνης και αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει , στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ΟΛΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ορχήστρα του, ενώ στο πρόγραμμα θα πάρει μέρος και ιαπωνική χορευτική ομάδα, προερχόμενη από το ″Πλοίο της Ειρήνης″.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις υποδοχής του Πλοίου της Ειρήνης στην Ελλάδα (θα γίνει και βραδινή Συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης), ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Υποδεχόμαστε το προερχόμενο από την Ιαπωνία Πλοίο της Ειρήνης, 16 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά και 17 Σεπτεμβρίου στην Σαντορίνη. Ισχυρότατο είναι το μήνυμα που μεταφέρουν από λιμάνι σε λιμάνι του κόσμου, οι επιβαίνοντες Χιμπακούσα, δηλαδή Ομάδα Επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Το μήνυμα τους θα μεταφερθεί, Παρασκευή πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και στην Βουλή των Ελλήνων.

Το πολυδιάστατο μήνυμα της επίσκεψης του Πλοίου της Ειρήνης και των Χιμπακούσα συνοψίζεται με τη βραδινή Συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης που οργανώνουμε στην μεγάλη αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 της οποίας το σύνθημα είναι « Οι Χιμπακούσα Συναντούν τους Πρόσφυγες, τον Λαμπράκη και Νικηφορίδη». Το ΠΑΔΟΠ που συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, έχει υποβάλει στην κυβέρνηση της Ελλάδας και στην ΕΕ ένα συνοπτικό Πρόγραμμα Ειρήνης για την Μ. Ανατολή και την Μεσόγειο. Επίσης, με την ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που προτείνει η κυβέρνηση διεκδικούμε να περάσει στο Σύνταγμα Της Ελλάδας άρθρο που να προβλέπει ότι στα εδάφη και στις θάλασσες της χώρας μας απαγορεύεται η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων και πυρηνικών εργοστασίων.

Θυμόμαστε τα ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι αλλά και διεκδικούμε. Για την περιοχή μας, πάνω απ’ όλα διεκδικούμε τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, που θα τερματίσει και το μαζικό ξεριζωμό των ανθρώπων της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα