Στις 12 Νοεμβρίου η νέα Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό

synodos-koryfhsΣύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα άτυπη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση.

Στην επιστολή  του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων,ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προειδοποίησε για ακόμα μια φορά,ότι  ο μόνος τρόπος για  να μην διαλυθεί η Σένγκεν είναι να εξασφαλιστεί η σωστή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τη Σένγκεν άθικτη και επομένως κάθε κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναφορά συνόρων μέσα στη Σένγκεν θα πρέπει να εμποδιστεί» τόνισε ο κ.Τούσκ.

Τα τέσσερα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η εντατικοποίηση της συνεργασίας με την Τουρκία, προκειμένου να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές,η εφαρμογή των αποφάσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων,η σύσταση των hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία,καθώς και η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Τέλος,μΝοεμβρίου η Νέα Σύνοδος Κορυφής γε μήνυμά του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε: «Εάν θέλουμε να αποφύγουμε το χειρότερο, πρέπει να εντείνουμε τις δράσεις μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα