Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες της Δομινικανής Δημοκρατίας

ImageHandler (1)Εκτός από τις προεδρικές εκλογές, διεξάγονται ταυτόχρονα βουλευτικές και δημοτικές εκλογές -Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον νυν πρόεδρο Ντανίλο Μεδίνα

Οι πολίτες της Δομινικανής Δημοκρατίας θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον νυν πρόεδρο Ντανίλο Μεδίνα.

Όπως όλα δείχνουν, οι κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μάλλον δεν έχουν επηρεάσει τους ψηφοφόρους της χώρας, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Μεδίνα έχει κάνει πράγματα για την οικονομική πρόοδο της χώρας και την ανακούφιση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Ο 64χρονος πρόεδρος, που κυβερνά τη Δομινικανή Δημοκρατία από το 2012, συγκεντρώνει το 63% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Gallup, ποσοστό ικανό να του εξασφαλίσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν ο Μεδίνα εξελέγη για μια τετραετή θητεία, δεν επιτρεπόταν να διεκδικήσει δεύτερη, αλλά η κυβέρνησή του προχώρησε σε αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας ώστε να επιτρέπονται δύο συναπτές προεδρικές θητείες. Ο 64χρονος θεωρείται ο πιο δημοφιλής πρόεδρος στη Λατινική Αμερική, ενώ ο ισχυρότερος αντίπαλος του για την προεδρία θεωρείται πως είναι ο πλούσιος 48χρονος επιχειρηματίας Λούις Αμπιναδέρ, του Επαναστατικού Σύγχρονου Κόμματος (ο οποίος ωστόσο συγκεντρώνει μόλις 29% των προθέσεων ψήφου).

Εκτός από τις προεδρικές εκλογές, διεξάγονται ταυτόχρονα βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τα 32 μέλη της Γερουσίας και τα 190 μέλη της Βουλής, καθώς και 158 δημάρχους για την επόμενη τετραετία. Στη διαδικασία συμμετέχουν 34 κόμματα.

Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 13:00 και θα κλείσουν στη 01:00 τη Δευτέρα (ώρα Ελλάδας), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως μετά, χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των ψήφων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα